Fincrease bedient professionele vastgoedpartijen en maatschappelijke instellingen op het gebied van vastgoed.

1988

Sinds 1988 actief in de wereld van de cijfers.

Internationaal
netwerk

Onze experts zijn actief in Nederland en Duitsland.

Wij helpen u vooruit door te luisteren, eerlijk & transparant te zijn.

Patrick Guttenberg

Filosofie

Fincrease is als expertisebedrijf op een heel breed front actief op het gebied van vastgoed dat functioneel wordt aangewend om rendement mee te genereren. Misschien een wat omslachtige omschrijving, maar de lading die hiermee beoogd te worden gedekt is breder dan uitsluitend commercieel vastgoed. Maatschappelijk vastgoed is bijvoorbeeld óók bedoeld om rendement mee te genereren, al was het maar om daarmee de doelstellingen van de maatschappelijke gebruiker te kunnen realiseren.

Geschiedenis

De initiator achter Fincrease is Patrick Guttenberg (1965). Na een managementopleiding in de detailhandel werd in 1988 gekozen voor de wereld van de cijfers. Via de accountancy-afdeling van een buitenlandse financieringsinstelling werd kennis gemaakt met de commerciële aspecten van het financieringsbedrijf. Vanuit commerciële functies binnen de leasewereld werd vervolgens bijna als vanzelf het raakvlak met vastgoedfinanciering geraakt.

In 1988 werd bij een Franse financieringsmaatschappij en daarna een Nederlandse leasemaatschappij een start gemaakt in de financiële wereld. Gedurende deze periode werd ook kennis gemaakt met de financiering van commercieel vastgoed.
Na in 1991 een Nederlands vertegenwoordigend kantoor van een Duitse hypotheekbank te hebben ondersteund, werd de opgedane ervaring en expertise van 1996 tot 2011 aangewend om achtereenvolgens voor 2 Duitse banken de financieringsoperatie in Nederland op te zetten. De activiteiten van deze 3 Duitse banken in Nederland beperkten zich tot de financiering van gereed en verhuurd commercieel vastgoed. Het totaal aan financieringsvolume dat gedurende die 20-jarige periode voor de betreffende Duitse banken in Nederland werd gerealiseerd behelst een bedrag van ca € 4,0 miljard.

Omdat ook maatschappelijke partijen te maken kregen met de beperking van financieringsmogelijkheden als gevolg van de kredietcrisis, werd ook intensief kennis gemaakt met de financiering van maatschappelijk vastgoed. Deze aanvullende specialiteit loopt sinds 2010 tot en met heden in diverse hoedanigheden als een extra rode draad door de aangeboden expertise, die aan betrokken partijen in dit specifieke speelveld kan worden aangeboden.

In 2011 werd de uitdaging aangenomen om als eindverantwoordelijke interim-manager in Duitsland een project-management en -controlling bedrijf op te zetten, als doorstart van een in financiële problemen geraakte Duitse projectontwikkelaar. Dit Duitse bedrijf heeft succesvol diverse grote spraakmakende projecten begeleid ten behoeve van met name Duitse banken en institutionele beleggers. In 2013 werden de aandelen van dit bedrijf verkocht aan de twee in dienst zijnde meest seniore ingenieurs.

Vanaf midden 2013 werden in Nederland de activiteiten op het gebied van brede dienstverlening in de commerciële- en maatschappelijke vastgoedsector hervat, waarbij vele professionele relaties werden ondersteund bij het realiseren van hun vastgoedplannen.

Lees meer Sluiten

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

We staan altijd klaar om u te helpen en te begeleiden, zelfs als uw vraag niet direct gerelateerd is aan onze specifieke expertise. Wij staan klaar om u te helpen met een antwoord of om u door te verwijzen naar de juiste bron.

Maatschappelijk vastgoed

Door onze expertise en kennis van de maatschappelijke sector, begrijpen wij de unieke uitdagingen en behoeften van uw organisatie en kunnen wij u helpen bij het maximaliseren van de impact van uw vastgoedactiviteiten.

Meer informatie

Commercieel vastgoed

Lees ook

Commercieel vastgoed

Door onze expertise en kennis van de maatschappelijke sector, begrijpen wij de unieke uitdagingen en behoeften van uw organisatie en kunnen wij u helpen bij het maximaliseren van de impact van uw vastgoedactiviteiten.

Meer informatie

Maatschappelijk vastgoed

Lees ook